Skip to main content

Perheterapia

Perheterapia

Perheterapiassa käsitellään muutoksen tarpeessa koettuja asioita koko perheen voimin. Varaa aika Turkuun perheterapeutillemme!

Ajanvaraus

Mitä perheterapia on?

Perhepsykoterapia eli tuttavallisemmin perheterapia on perheen ongelmallisiksi tai muutoksen tarpeessa oleviksi koettujen asioiden käsittelyä koko perheen voimin. Käsittelyssä ovat mukana perheen ulkopuolinen henkilö – perheterapeutti, tukemassa työskentelyä ja tuomassa siihen puolueettoman näkökulman. Työskentelyn kohteena ovat perheen jäsenten väliset vuorovaikutussuhteet ja perheen toimintatavat, eivät niinkään yksittäiset henkilöt.

Mitä perheterapiassa tehdään?

Pääosin perheterapiassa työskennellään keskustellen käsiteltävistä asioista. Yritetään yhdessä ymmärtää mitä perheessä tapahtuu, mihin asioihin muutosta tarvitaan ja miten muutokset ovat mahdollista toteuttaa. Keskustelun lisäksi monenlainen muu tekeminen voi olla tärkeää, koska perheen asiat voivat olla niin monimutkaisia, että niistä on aluksi vaikea löytää sanoja.

Koska mukana voi olla useita perheenjäseniä samaan aikaan, yksi perheterapiatapaaminen kestää 60 tai 90 minuuttia. Joskus se voi kestää kauemminkin.

Perheterapiassa kaikkien perheenjäsenten ajatukset ovat hyvin tärkeitä, siksi monet lapset ja nuoret pitävät osallistumisesta. Perheterapiassa osallistujien määrä voi myös vaihdella, ja joskus on hyvä työskennellä vain vanhempien tai lasten kesken.

Perheterapiaan Turussa

Voit varata ajan ensikäynnille perheterapiaan Turkuun Puutarhakadulle suoraan sähköisen ajanvarauspalvelumme kautta tai soittamalla asiakassihteerillemme puh. 02 2777 444.

Peruthan tarvittaessa ajan viimeistään 48 h ennen sovittua ajankohtaa. Varaamme oikeuden laskuttaa peruttamattomista tai myöhemmin perutuista palveluista.

Hinnat

Perheterapiaan tullaan tavallisemmin kotikunnan tai sairaanhoitopiirin maksusitoumuksella. Myös Kela voi olla maksajana, jos kyseessä on kuntoutuspsykoterapia.

Lisäksi perheterapiaan voi tulla itse maksaen.

Perheterapia 60 min 185 €

Perheterapia 90 min 277,50 €

Ajanvaraus
blogi

Kysy lisää!

02 2777 444

aamospalvelut@aamospalvelut.fi