Skip to main content

Neuropsykiatrinen kuntoutus

Neuropsykiatrinen kuntoutus

Neuropsykiatrisessa kuntoutuksessa on keskeistä lapsen toimintakyvyn ja vanhemmuuden tukeminen. Kuntoutuksen toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista kohderyhmästä.

Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluilla on kokemusta yli 20 vuoden ajalta lasten ja nuorten neuropsykiatristen häiriöiden kuntouttamisesta perhelähtöisesti toiminnallisin menetelmin. Neuropsykiatrisessa kuntoutuksessa työskennellään aina kiinteässä yhteistyössä lapsen vanhempien ja sisarusten kanssa.

Neuropsykiatrisen kuntoutuksen tavoitteet ja menetelmät

Kuntoutuksessa on keskeistä lapsen toimintakyvyn ja vanhemmuuden tukeminen. Kuntoutuksen toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista kohderyhmästä. Tutustu tarkemmin kuntoutuksessa käytettyihin menetelmiin ja sisältöihin!

Neuropsykiatriset palvelut

Tarjoamme seuraavia neuropsykiatrisia palveluita:

  • LAKU-perhekuntoutus on tarkoitettu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneelle 5–15-vuotiaalle lapselle ja hänen perheelleen.
  • Terapia- ja tutkimuspalveluitamme ovat neuropsykologinen tutkimus ja kuntoutus, toimintaterapia, Theraplay ja VIG-ohjaus. Tutustu terapia- ja tutkimuspalveluihimme!
  • Oma väylä -kuntoutus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla on ADHD, ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Oma väylä on sopiva kuntoutusmuoto silloin, kun tarvitaan apua opintoihin tai työelämään liittyvissä haasteissa.

Ketkä hyötyvät neuropsykiatrisesta kuntoutuksesta?

Kuntoutamme lapsia ja nuoria, joiden vaikeiden käytösoireiden taustalla on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, kuten autismikirjon häiriö, ADHD tai Touretten oireyhtymä. Lapsella voi olla myös aivovamman jälkitila.

Tyypillisiä tilanteita, joissa lapsi hyötyy kuntoutuksesta, ovat merkittävät vaikeudet sosiaalisten suhteiden luomisessa, tunnesäätelyssä ja oman toiminnan ohjauksessa tai arvaamaton ja impulsiivinen käytös. Tästä voi usein seurata vaikeuksia koulunkäynnissä. Lasten ja nuorten oireiden vaikeusaste vaihtelee yksilöllisesti.

Ota yhteyttä!

keskus 02 2777 444

Ota yhteyttä
blogi

Kysy lisää!

Theraplay-terapeutti Niina Hakala

Niina Hakala
johtaja, psykologi, VIG-työnohjaaja ja -kouluttaja, Theraplay-terapeutti (koulutuksessa)
040 653 1736
niina.hakala@aamospalvelut.fi

Ota yhteyttä

Tutustu tietosuojaselosteeseen täällä.