Skip to main content

Oma väylä -kuntoutus

Kenelle Oma väylä -kuntoutus on tarkoitettu?

Oma väylä -kuntoutus on 16–29-vuotiaille nuorille, joilla on ADHD, ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Oma väylä on sopiva kuntoutusmuoto silloin, kun tarvitaan apua opintoihin tai työelämään liittyvissä haasteissa. Meillä on tilaa Oma väylä-kuntoutuksessa!

Kelan Oma väylä -kuntoutus on tarkoitettu 16–29-vuotiaalle nuorelle aikuiselle, jolla on autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (Aspergerin oireyhtymä) tai aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö. Lisäksi nuorella on tuen tarvetta sosiaalisissa tai arjen hallinnan taidoissa, opinnoissa tai työelämässä.

Kuntoutus on Kelan kustantamaa, joten se on osallistujalle maksutonta.

Oma väylä -kuntoutuksen rakenne ja sisältö

Oma väylä -kuntoutuksen aikana nuori saa vahvistusta opiskeluun ja työelämään liittyviin valmiuksiin ja taitoihin. Hän saa ohjausta ja harjoitusta arjen hallinnan taitoihinsa sekä tukea sosiaalisten taitojen vahvistumiseen.

  • Kuntoutuksen kokonaiskesto on 12 kuukautta. Tapaamiset jaksotetaan asiakkaan tarpeen mukaan.
  • Nuorella on 27 yksilöllistä tapaamista. Ne järjestetään nuoren arjen ympäristössä tai Turussa Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluiden tiloissa Puutarhakadulla. Tapaamisen kesto on 60 tai 90 minuuttia. Tapaamisiin osallistuu 1-2 moniammatillisen työryhmän jäsentä.
  • Nuorten ryhmätapaamisia on 10. Ne järjestetään pääsääntöisesti kuntoutuskeskuksessa. Ryhmätapaamisten kesto on keskimäärin 90 minuttia. Tapaamisiiin osallistuu 1-2 moniammatillisen työryhmän jäsentä.
  • Läheisille on 1-2 ryhmätapaamista, jotka toteutetaan toimipisteessämme Turussa Puutarhakadulla.
  • Kuntoutus päättyy yhteisiin seurantatapaamisiin.

Nuoren tavoitteet ohjaavat kuntoutusta

Kuntoutusta toteuttaa kokenut moniammatillinen työryhmä. Työryhmään kuuluvat psykologi sekä psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosionomi. Lisäksi nuoren tukena on tarvittaessa työelämän asiantuntija. Kuntoutuksen tavoitteet ja sisältö laaditaan yhdessä nuoren ja työryhmän kanssa yksilöllisten tarpeiden pohjalta.

Oma väylä -kuntoutuksen ryhmätapaamiset toteutuvat Turussa Puutarhakadulla Aamoksen tiloissa.

Näin haet Oma väylä -kuntoutukseen

Tule meille Oma väylä -kuntoutukseen! Kuntoutukseen haetaan Kelan kautta lomakkeella KU 132. Kirjoita hakemuksen palveluntuottajaksi Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelut. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin suositus kuntoutuksesta. Katso tarkemmat hakuohjeet.

Voit myös olla yhteydessä meihin – autamme mielellämme kuntoutukseen hakemisessa!

Katso hakuohje Oma väylä -kuntoutukseenLataa esite
Oma väylä

Kysy lisää!

Oma väylä -tiimi

Marika Väärä
psykiatrinen sairaanhoitaja
marika.vaara@aamospalvelut.fi
040 641 8467