Skip to main content

Joalin Loukamaa

Nuoren tulee saada apua mielen huoliin jo silloin, kun huoli on vielä pieni. Yksin ei tarvitse pärjätä. #AINAONJOKU -kampanja kannustaa nuoria hakemaan apua tarpeeksi ajoissa. Aina on joku, joka on valmis kuuntelemaan ja jakamaan huolen.

Joalin rohkaisee nuoria hakemaan apua ajoissa 

Joalin Loukamaa (malli, laulaja ja tanssija) haluaa antaa kasvonsa tärkeälle asialle, ja rohkaisee nuoria hakemaan apua ajoissa.

”Mä olin jotenkin menettänyt sen rakkauden, niin ku, itseäni kohtaan ja mua ei vaan niinku kiinnostanut mikään. Mä mietin kans sitä, mitä ihmiset miettii musta, jos mä meen psykologille. Et sit ne luulee, et mul on joku vikana tai et mä oon jotenki hullu.” kertoo Joalin.

Äitinsä rohkaisemana hän haki apua ja sanoo sen olleen yksi parhaimpia päätöksiä, mitä hän on elämässään tehnyt. ”Kyllä aina on joku, joka rakastaa ja joka on valmis kuunteleen”, Joalin toteaa.

Katso Joalinin Aina on joku -video.

Tyttö olet helmi! -kehittämishanke tukemassa yläkouluikäisten nuorten mielenterveyttä 

Tyttö olet helmi! -kehittämishanke on kolmen vuoden ajan kehittänyt  yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä tyttöjen ja äitien kanssa mallia, joka avulla vahvistetaan nuoren tytön hyvinvointia ja mielenterveyttä. ”Olemme ymmärtäneet, että tyttöjen ja äitien suhteessa on paljon voimaa”, toteaa hankepäällikkö Niina Hakala.

#AINAONJOKU -kampanja luotiin kehityshankkeessa. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Kun saa apua, mieli voi paremmin ja pystyy hakemaan apua jatkossakin.

Tyttö olet helmi! -kehittämishanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Se kuuluu Arvokas-avustusohjelmaan. Hanke toteutetaan vuosina 2018-2021.

LISÄTIETOJA KAMPANJASTA:

Nina Mellenius, Kehittämispäällikkö
+358 40 5017707 
nina.mellenius@mll.fi

Niina Hakala, Hankepäällikkö, Tyttö olet helmi! -hanke
+358 40 6531736
niina.hakala@mll.fi