Skip to main content
Blogi

Äidin kokemus Tyttö olet helmi! -ohjauksesta: ”Riitelyn sijaan olemme nyt toistemme tukijoita”

”Aiemmin tunteemme leimahtelivat puolin ja toisin. Tyttö olet helmi! -etäohjauksen jälkeen välimme ovat lämpimät, avoimet ja keskustelevat. En olisi koskaan osannut ajatellakaan tällaista. Suuri kiitos ohjaajallemme. Suosittelen kaikille Tyttö olet helmi! -etäohjausta.”

Minun ja tyttäreni polku oli jo synnytyslaitokselta asti haastava. Meitä oli yhdessä kaksi samanlaista räiskähtelevää persoonaa, joiden pinna oli lyhyt ja tunteet leimahtelivat samoista asioista. Voisi kuvitella, että olisimme ymmärtäneet toisiamme, mutta ei. Tarvitsimme väliimme tulkkia, tunteiden rauhoittajaa sekä sanoittajaa. Koetimme opetella sanoittamaan tunteitamme ja kuuntelemaan toisiamme, mutta tunteemme leimahtelivat puolin ja toisin. Mieheni sai kantaa tätä diplomaatin manttelia kevääseen 2023 saakka.

”9. luokalla tyttäremme vetäytyi omiin oloihinsa”

Olimme huolissamme tyttäremme vetäydyttyä hyvin vahvasti omiin oloihinsa yhdeksännellä luokalla. Näin Tyttö olet helmi! -tukitoiminnan Instassa: jotenkin se kosketti ja pysäytti minut. Kysyin tyttäreltäni, että olisiko hän kiinnostunut lähtemään tekemään tätä yhdessä kanssani. Kaikessa samankaltaisuudessamme hän halusi lähteä kokeilemaan.

Jo ensimmäisestä yhteydenotosta asti ohjaajastamme huokui välittäminen ja lämpö. Vaikka aluksi pohdin, että oliko huoleni tyttärestäni liian pieni tai vääränlainen, niin sain todeta heti alkuu, että olemme liian kriittisiä itsellemme. Ohjauksessa nousi esille jo ensimmäisellä kerralla, ettei ole olemassa liian pientä huolta.

”Ohjauksen aikana tyttäreni on oppinut ymmärtämään minuakin”

Saimme ohjaajaltamme kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta koko toiminnan ajan. Vaikka välillämme oli pitkä etäisyys maantieteellisesti, niin en koskaan kokenut ohjaajamme olevan kaukana meistä. Kun ohjaus tapahtui WhatsAppin välityksellä, saimme kiireisen arjen keskellä itse valita ajankohdat, milloin teimme yhteisiä tehtäviämme. Hauskat tehtävät saivat meidän todella pohtimaan toisiamme ja tunteitamme, harjoittelemaan keskinäistä kommunikaatiotamme sekä miettimään mitä hienoa meillä on yhdessä.

Tyttäremme ja minun välit ovat nykyisin todella lämpimät, avoimet ja keskustelevat. Tyttäreni on aina ollut todella sympaattinen ja halunnut tukea ystäviään. Nyt ohjauksen aikana hän on oppinut ymmärtämään minuakin. Riitelyn ja tunteiden leimahtelun sijaan olemme nykyään toistemme tukijoita ja ymmärtäjiä tunnemyrskyjemme keskellä.

En olisi koskaan voinut kuvitella, kuinka suhteemme kehittyi ohjauksen aikana. En ole enää huolissani tyttärestäni. Hän ottaa itselleen omaa aikaa ja tilaa hänen sitä tarvitessaan, hän on saanut uusia hyviä ystäviä. Hän hakeutuu myös paljon seuraamme. Päiviimme kuuluu nykyisin pieniä ja suurempia keskusteluhetkiä. Koetamme myös tehdä yhdessä asioita enemmän kuin aiemmin eli vaalimme yhdessä suhdettamme. Tähän Tyttö olet helmi! -toiminta ohjasi meidät. Tajusimme ohjauksen myötä, kuinka tärkeitä tällaiset yhdessä tekemisen hetket ovat.

”Välimme ovat muuttuneet läheisiksi, lämpöisiksi ja keskusteleviksi”

En voi kuin sanoa, että suosittelen kaikille lämpimästi Tyttö olet helmi! -ohjausta. Tyttäreni ja minun välit ovat muuttuneet niin läheisiksi, lämpöiseksi ja keskusteleviksi, etten olisi osannut koskaan ajatellakaan niiden voivan tulla tällaisiksi. Suuri kiitos ohjaajallemme tästä, vaikutit suuresti elämäämme!

Äiti, joka osallistui tyttärensä kanssa Tyttö olet helmi! -etäohjaukseen

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://lastenkuntoutus.fi/nuorille/tytto-olet-helmi-etaohjaus