Skip to main content
Ajankohtaista

Aamoksen palvelut ja kehittämistoiminta osaksi Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuutta

By 1.6.20243 kesäkuun, 2024No Comments

Tyttö ja poika istumassa kivelläLasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden sekä lastensuojelun toimintaympäristön muutokset edellyttävät alan toimijoilta joustavuutta ja ketteryyttä. Ennaltaehkäisevien ja asiakaslähtöisten sote-palvelujen painotus sekä palvelutarpeiden mukaiset uudet ratkaisut vahvistuvat Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuudessa, kun Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen toiminta siirtyi 1.6.2024 osaksi Lausteen toimintaa.

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry ja Kuntoutussäätiö Lauste sr. ovat sopineet Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen palvelujen ja kehittämistoiminnan siirtämisestä 1.6.2024 osaksi Perhekuntoutuskeskus Lausteen toimintaa. Tavoitteena on palvelutuotannon toimintaedellytysten parantaminen ja yhä merkittävämmät panostukset kehittämistoimintaan. Toiminnan siirtymisen myötä Varsinais-Suomen alueelle tulee vahva toimija, joka palvelee lapsia, nuoria ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ammattitaidolla ja kehittää uudenlaisia palvelumalleja.

Sopimuksessa sovitaan niistä periaatteista, joilla Kuntoutussäätiö Lauste sr:n palvelut ja kehittämistoiminta siirtyvät osaksi Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n palvelukokonaisuutta. Järjestelyn tavoitteena on Perhekuntoutuskeskus Lausteen avopalveluiden tarjonnan vahvistaminen ja laajentaminen kuntoutus- ja terapiapalveluihin. Laajeneva palveluvalikoima vahvistaa merkittävästi myös palvelukehittämistä terveydenhuollon palvelujen tullessa osaksi kokonaisuutta.

Lastensuojelun sekä lasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset vaativat jatkossakin alan toimijoilta joustavuutta ja ketteryyttä. Sote-palveluja painotetaan tulevaisuudessa entistä enemmän ennaltaehkäiseviin ja asiakaslähtöisiin palveluihin. Erilaisiin vaativiin palvelutarpeisiin tarvitaan myös uusia ratkaisuja. Toiminnan yhdistymisen myötä Perhekuntoutuskeskus Lauste voi entistä paremmin vastata lapsi- ja perhepalvelujen kehittämistarpeisiin sekä Varsinais-Suomessa että kansallisesti.

Perhe piknikilläPerhekuntoutuskeskus Lauste on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin kokonaisvaltainen toimija

Perhekuntoutuskeskus Lauste kehittää palveluja, joiden avulla voimme ottaa kokonaisvaltaisen vastuun lasten ja nuorten hyvinvoinnista aina arjen vaikeista hetkistä siihen, kun tuen tarve vaatii erilaisia sijaishuollon vaihtoehtoja. Haluamme olla mukana kehittämässä ratkaisuja, jotka auttavat lapsia ja perheitä tuen tarpeiden varhaisissa vaiheissa ennen kuin vaativampia palveluja tarvitaan. Vaativampia palveluja tarvittaessa, on niiden oltava laadukkaita ja kyettävä tuottamaan vaikuttavuutta. Hyötyjiä ovat ennen kaikkea lapset ja nuoret sekä heidän perheensä.

– Meille yhä tiiviimpi yhteistyö ja voimien yhdistäminen ovat erinomainen mahdollisuus parantaa ja laajentaa palvelutarjontaamme. Muutoksesta hyötyvät kaikki, erityisesti asiakkainamme olevat lapset, perheet ja hyvinvointialueet. Jatkossa meillä on mahdollisuus tarjota asiakkaillemme terveydenhuollon palveluja ja KELA-kuntoutusta. Näin pystymme tarjoamaan perheille ja lapsille sekä nuorille vieläkin vaikuttavampaa, ehkäisevää tukea. Olen iloinen siitä, että saamme Aamoksen osaavat ammattilaiset osaksi Lausteen innostunutta joukkuetta, Perhekuntoutuskeskus Lausteen johtaja Jussi Ketonen sanoo.

– Olemme Aamoksessa iloisia saamastamme luottamuksesta ja mahdollisuudesta lähteä tekemään työtä yhdessä Perhekuntoutuskeskus Lausteen kanssa. Haluamme tällä yhteistyöllä pitää hyvää huolta asiakkaidemme palvelujen jatkuvuudesta ja olla mukana luomassa uusia innovaatioita lasten, nuorten ja perheiden tueksi, Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen johtaja Niina Hakala sanoo.

Muutoksella ei ole vaikutuksia Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen asiakassuhteisiin. Asiakassuhteet jatkuvat keskeytyksettä, eikä asiakkailta edellytetä mitään toimia. Myös Aamoksen asiakastilat Turun keskustan Puutarhakadun toimipisteessä säilyvät.